Cele mai bune 5 sfaturi pentru un designer la început de drum

designer

Atunci când ești la început de drum ai foarte multă dorință. Ești proactiv. Experimentezi foarte mult. Vrei să înveți de la cei mai buni. Și îți cauți inspirație în orice. Însă, ai nevoie și de cineva care să te ghideze. Tocmai de aceea, mai jos am trecut câteva dintre regulile generale ale design-ului, precum și câteva tool-uri care să te ajute în proiectele la care lucrezi

5 reguli generale pentru un designer de succes

Design-ul tău trebuie să comunice foarte simplu și direct mesajul pe care ți-l dorești. Ține cont de câteva reguli elementare precum echilibru, spațiu și proximitate. Pentru asta, poți folosi aplicația gratuită Adobe Spark, unde găsești foarte multe teamplate-uri de la YouTube thumbnails până la flyere.

1. Cea mai simplă idee este de cele mai multe ori și cea mai bună

Englezii au o vorbă „less is more”, ar fi bine să te ghidezi după ea în design. Dacă publicul tău simte că mesajul pe care vrei să îl transmiți este prea complicat o să plece și o să fie foarte greu să-i recâștigi.

Citește și: 10 blog-uri de design pe care ar fi bine să le urmărești

2. Găsește mereu ceva cu care să atragi atenția

După ce ai înțeles cât de importantă este simplitatea, este timpul să te gândești cum să atragi atenția publicului. Încearcă să găsești acel ceva care o să le rămână în minte. Pentru asta, ai grijă la alegerea fontului și a culorii.

Un site care poate fi foarte util, mai ales pentru cei la început de drum, este DaFont. Aici vei găsi foarte multe fonturi gratuite cu care să te joci. Și vei putea învăța cum să combini culorile pentru a obține acel element cheie pe care îl cauți.

3. Învață care sunt trendurile

Orice designer trebuie să știe care sunt trendurile: de la culoarea anului, până la ce fonturi se mai folosesc în prezent. Însă, ține minte faptul că o idee este populară, nu înseamnă că trebuie să o și folosești în proiectul tău. Alege doar lucrurile care se potrivesc cu brandul pe care îl reprezinți.

4. Adaugă creativitate și originalitate

Ca să trezești interesul publicului pentru design-ul tău poți adăuga câteva elemente simple, precum forme, stickere sau GIF-uri. Acestea vor aduce substanță, creativitate și originalitate proiectului tău.

Cele mai simple elemente de folosit sunt formele: liniile și cercurile vor aduce acel element surpriză pe care îl cauți. Poți folosi aplicația Over pentru inspirație. Aici vei găsi foarte multe stickere și grafice gratuite care te pot ajuta pentru proiectul la care lucrezi.

5. Orice alegere pe care o faci trebuie să fie în acord cu mesajul brandului

În final, publicul trebuie să înțeleagă foarte ușor identitatea vizuală a brandului pentru care lucrezi. Folosește mereu aceleași fonturi, culori sau simboluri. Orice alegere vizuală pe care o faci trebuie să fie în acord cu mesajul acestuia. Iar pentru a face asta, poți folosi photo editorul de la Pixlr sau Lightroom.

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Andrei Alexandru Panait

Andrei Alexandru Panait

Am creat agenția cu un singur gând în minte: să ajut afacerile aflate la început să se dezvolte printr-un design minimalist, dar eficient.

1 thought on “Cele mai bune 5 sfaturi pentru un designer la început de drum”

  1. Pingback: Bad Design vs. Good Design: 3 exemple din care putem învăța – Simplead

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele noutăți

Abonează-te la newsletter

Fără spam, notificări numai despre servicii și actualizări.

Umărește-ne

Urmărește-ne și afli în premieră ce materiale educative publicăm pe blog.

Noutăți

Categorii

Dezvoltă-ți afacerea împreună cu noi

Echipa noastră este deja pregătită și te așteaptă la celălalt capăt de linie.

Scroll to Top
Ultimele noutăți

Abonează-te la newsletter

Fără spam, notificări numai despre servicii și actualizări.

small_c_popup.png

Pune-ți afacerea pe roți

În următoarele 72 de ore beneficiezi de 30% REDUCERE la pachetul ales.