Cum trecem peste frica de eșec: sfaturi de la trei miliardari

frica de eșec

Cum trecem peste frica de eșec?

De câte ori nu ți s-a întâmplat să visezi la un proiect nou, dar să renunți de teama unui eșec. Probabil cea mai întâlnită frică în lumea antreprenoriatului și nu numai, aceasta „nu este niciodată o opțiune” pentru că „dacă lucrurile nu eșuează, atunci nu ești inovator destul” sau cel puțin asta le-a spus Elon Musk angajaților săi de la SpaceX.

În completarea miliardarului, Thomas Edison spunea că „eu nu am eșuat, ci doar am găsit alte 10,000 de modalități care nu au funcționat„.

Toți oamenii care au reușit spun același lucru, dacă nu treci de frica eșecului, nu ai cum să cunoști bucuria succesului. De aceea, mai jos Elon Musk, Richard Branson și Sara Blakely ne vor spune cum putem să ne urmăm chiar și cele mai curajoase visuri. Pregătiți pentru succes? Aflăm împreună cum trecem peste frica de eșec: sfaturi de la trei miliardari:

Elon Musk 

Cu dorința lui a de coloniza planeta Marte, Elon Musk pare genul de om care nu acceptă ideea eșecului. Cu toate acestea, din declarațiile lui pare că lucrurile nu stau deloc așa – „îmi este teamă de foarte multe ori”. Cum trece peste asta? Nu printr-o gândire pozitivă, ci prin fatalism.

Dacă accepți această posibilitate, atunci vei face totul pentru a profita chiar și de cele mai mici șanse de succes. De altfel, Musk povestește că atunci când a lansat SpaceX a crezut că avea sub 10% rată de succes, dar dacă ar fi fost siguri de reușită, atunci poate nu ar mai fi fost provocați atât de mult să inoveze și să reușească. Uneori scenariile cele mai complicate sunt și cele care te determină să îți depășești limitele și să atingi imposibilul.

Citește și: Bad Design vs. Good Design: 3 exemple din care putem învăța

Richard Branson

Dar dacă nu te motivează ideea eșecului, atunci Sir Richard Branson are o altă idee. Fondatorul Virgin spune că, în loc să se gândească la lucrurile negative pe care trebuie să le depășească, el se concentrează la ce trebuie să învețe. Branson numește eșecul „una dintre cele mai bune modalități de a învăța” și ne propune să ne schimbăm abordarea în fața fricii. În acest fel, miliardarul ne asigură că vom avea mai mult curaj pentru a încerca să ne atingem visurile.

Citește și: 4 podcasturi și 10 ebook-uri gratuite pe care orice designer ar trebui să le aibă

Sara Blakely 

La fel ca Musk și Branson, Sara Blakely este de părere că eșecul este cel mai adesea un deschizător de drumuri, un prim pas către reușită. Oricât de greu ar părea în acel moment, Blakely ne provoacă să scriem pe o foaie de hârtie care sunt lucrurile pe care le-am învățat, le-am câștigat din aceea situație, toate lucrurile pozitive care ar putea decurge din acel moment greu. În acest fel îți vei antrena creierul să nu vadă eșecul ca pe un dezastru, ci ca pe un prim pas către succes.

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Andrei Alexandru Panait

Andrei Alexandru Panait

Am creat agenția cu un singur gând în minte: să ajut afacerile aflate la început să se dezvolte printr-un design minimalist, dar eficient.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele noutăți

Abonează-te la newsletter

Fără spam, notificări numai despre servicii și actualizări.

Umărește-ne

Urmărește-ne și afli în premieră ce materiale educative publicăm pe blog.

Noutăți

Categorii

Dezvoltă-ți afacerea împreună cu noi

Echipa noastră este deja pregătită și te așteaptă la celălalt capăt de linie.

Scroll to Top
Ultimele noutăți

Abonează-te la newsletter

Fără spam, notificări numai despre servicii și actualizări.

small_c_popup.png

Pune-ți afacerea pe roți

În următoarele 72 de ore beneficiezi de 30% REDUCERE la pachetul ales.