6 filme despre design la care să te uiți în timpul pandemiei de coronavirus

filme despre design

Designerul german Otl Aicher spunea: „Good art inspires. Good design motivates. / Arta inspiră. Design-ul motivează”. Și cum mai bine să ne găsim motivația dacă nu prin inspirație? Tocmai de aceea, orice designer ar trebui, mai ales în această perioadă dificilă din timpul pandemiei de coronavirus, să își caute inspirația în artă și în filme despre design.

Și cum popcornul este întotdeauna cea mai bună gustare, îți propunem să te bucuri de câteva filme care vorbesc despre bucuria care se naște din creativitate. De la filme documentare precum „Helvetica”, la filme despre identitate vizuală sau pelicule despre unii dintre cei mai influenți artiști ai domeniului, în lista de mai jos o să găsești inspirația de care ai nevoie pentru a te apuca de proiectul următor.

Acum că #stămacasă, a venit timpul să ne uităm la filme. Iar mai jos găsești o listă de șase pelicule (și un bonus) în care creativitatea joacă rolul principal, în care se vorbește despre ce rol joacă arta în viața noastră, despre ce revoluții se pot naște din ambiția creativă, dar și despre cât de motivant poate să fie eșecul:

Rams: cum o să ne arate viitorul

Regizorul Gary Hustwit vorbește în documentarul său despre unul dintre cei mai importanți designeri moderni, germanul Dieter Rams – cel care deține companiile Braun și Vitsœ și a influențat puternic una dintre cele mai cunoscute business-uri din lume, Appl, fiind unul dintre primele filme despre design. În cei peste 50 de ani de carieră, Rams a schimbat radical domeniul design-ului de produs. Iar astăzi, la peste 80 de ani, regretă că a devenit designer. De ce? Aflați din filmul lui Hustwit.

O peliculă despre consumerism, sustenabilitate în care se vorbește despre viitorul design-ului. În plus, artistul Gary Hustwit se alătură celor care vor să ajute în timpul pandemiei de coronavirus, distribuindu-și gratuit filmele aici. Iar „Rams” este unul dintre ele.

Exit Through the Gift Shop: atunci când arta stradală îți pune întrebări

Dacă numele Banksy nu îți spune nimic, atunci sigur știi celebrul graffiti în care o fetiță își pierde balonul roșu în formă de inimă sau desenul în care un huligan aruncă cu un buget mare cu flori. Englezul încearcă prin desenele sale satirice să spună o poveste cu umor negru despre o problemă din societatea actuală. Iar în „Exit Through the Gift Shop” urmărește mai mulți artiști stradali pentru a ajunge în lumea magnifică a artei. Evident că lucrurile sunt mult mai complicate de atât și tocmai de aceea filmul regizat de Banksy este atât de interesant.

Citește și: 5 motive să ai o identitate vizuală profesionistă atunci când îți lansezi afacerea online

Pressing On: The Letterpress Film: atunci când dăruirea este suficientă pentru a ține visul pornit

Regizorii Erin Beckloff și Andrew P. Quinn încearcă să răspundă la o întrebare deloc simplă: cum a reușit să supraviețuiască tiparul? Istoria pare să piară odată cu cei care îi cunosc toate tainele. De aceea, personalitățile fascinante care știu toate secretele tiparului de la lemn la metal sunt puse față în față cu tineri care încearcă să pastreze viu spiritul acestuia. „Pressing On” spune povestea comunității care încearcă să facă tot posibilul pentru a ține în viață tiparul.

Art & Copy: caută mereu reacția WOW!

Regizorul Doug Pray vrea să afle dacă vorbele lui Milton Glaser – „There are three responses to a piece of design – yes, no, and WOW! Wow is the one to aim for. / Există trei tipuri de reacții la un design – da, nu și WOW! Ultima este reacția pe care ți-o dorești” – sunt adevărate și pentru lumea publicității.

Iar „Art & Copy” este un film despre inspirație și dăruire care dezvăluie munca și înțelepciunea unora dintre cele mai importante nume din industria publicității. Oameni care au marcat definitiv lumea în care trăim astăzi.

Graphic Means: A History of Graphic Design Production: o incursiune în istorie Regizorul Briar Levit ne invită într-o călătorie de la epoca Mad Men pre-digitală a producție de design la una dominată de apariția calculatoarelor și a automatizărilor. Filmul explorează metode și unelte prin care lumea design-ului a ajuns să arate așa cum o știm astăzi.

Helvetica: tu ce font folosești?

Același Gary Hustwit care a semnat și regia peliculei „Rams” ne aduce un alt documentar, de data aceasta despre tipografie, design grafic și visual culture. O bucurie de film care încearcă să afle cum tiparul, litera și fontul ne impactează viața.

BONUS: seria decumentară Abstract, de pe Netflix

Oricât de surprins ai fi, poți găsi inspirație și pe Netflix. Evident că poți face asta uitându-te la celebrele lor producții – de la Narcos, la House of Cards, de la Bodyguard la Sabrina – însă noi îți propunem alt registru. „Abstract” este o serie documentară care ne prezintă în fiecare episod un alt artist care a marcat și a inovat în domeniul său. Și ne arată cu fiecare poveste cum creativitatea poate sta la baza produselor care ne îmbunătățesc viața, a formelor de exprimare artistică, dar și a revoluțiilor care schimbă lumea.

Pentru servicii de grafică și marketing digital nu ezita să ne contactezi. Completează formularul de mai jos și spune-ne cum te putem ajuta să îți duci afacerea mai aproape de reușită.

Distribuie:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
Andrei Alexandru Panait

Andrei Alexandru Panait

Am creat agenția cu un singur gând în minte: să ajut afacerile aflate la început să se dezvolte printr-un design minimalist, dar eficient.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele noutăți

Abonează-te la newsletter

Fără spam, notificări numai despre servicii și actualizări.

Umărește-ne

Urmărește-ne și afli în premieră ce materiale educative publicăm pe blog.

Noutăți

Categorii

Dezvoltă-ți afacerea împreună cu noi

Echipa noastră este deja pregătită și te așteaptă la celălalt capăt de linie.

Scroll to Top
Ultimele noutăți

Abonează-te la newsletter

Fără spam, notificări numai despre servicii și actualizări.

small_c_popup.png

Pune-ți afacerea pe roți

În următoarele 72 de ore beneficiezi de 30% REDUCERE la pachetul ales.